Zorgpad Stervensfase

De Zorggroep Almere zal in samenwerking met het Hospice, allebei participant van het Netwerk Palliatieve Zorg Almere, per juni 2013 starten met de implementatie van het Zorgpad Stervensfase. De implementatie van het Zorgpad zal…

Zorgpad Stervensfase

De Zorggroep Almere zal in samenwerking met het Hospice, allebei participant van het Netwerk Palliatieve Zorg Almere, per juni 2013 starten met de implementatie van het Zorgpad Stervensfase. De implementatie van het Zorgpad zal binnen Zorggroep Almere starten bij de thuiszorg; het specialistisch team en team Molenwiek, welke zorg levert in het Hospice.

Het Zorgpad Stervensfase is onder andere een checklist die huisarts en wijkverpleging samen gebruiken en die leidt tot nauwere samenwerking en overleg betreffende symptoomverlichting, verzorging en begeleiding van de patiënt in de stervensfase. Een belangrijk voordeel voor patiënt en naasten is dat door dit document meer structuur en inzicht in verleende zorg wordt geboden waardoor zorgverleners beter inspelen op probleemsituaties. Daarnaast heeft het document een positief effect op de rouwverwerking van de naasten.

Voor meer informatie; www.zorgpadstervensfase.nl