Wachtkamerlezing over longkanker door longartsen in Flevoziekenhuis

Wachtkamerlezing over longkanker door longartsen in Flevoziekenhuis

De longartsen van het Flevoziekenhuis verzorgen een seizoensgebonden cyclus van wachtkamerlezingen ‘De longarts legt uit …’. De najaarseditie vindt plaats op donderdagavond 15 oktober en heeft als onderwerp: “Uitbehandelde”…

De longartsen van het Flevoziekenhuis verzorgen een seizoensgebonden cyclus van wachtkamerlezingen ‘De longarts legt uit …’. De najaarseditie vindt plaats op donderdagavond 15 oktober en heeft als onderwerp: “Uitbehandelde” longkanker: echt uitbehandeld? Aanmelden is gewenst.

 

Longkanker is een veel voorkomende vorm van kanker die vaak pas klachten geeft als er al uitzaaiingen zijn. Daardoor is maar bij een klein deel van de patiënten met longkanker een genezende behandeling mogelijk. Als een patiënt met longkanker niet genezen kan worden, wat kan er dan nog wel? Vaak is er nog veel mogelijk om de klachten die de ziekte geeft te verminderen. Longartsen Lemke Pronk en Bas van der Maat geven uitleg over longkanker, de verschillende soorten behandeling, ook als er ongeneeslijke ziekte is.

 

Lezing in de wachtkamer van de longartsen
De longartsen bespreken 4 maal per jaar een onderwerp, waarbij zij uitleg geven over hoe de longen werken en uitleggen wat er gebeurt als de longen ziek zijn. Ieder seizoen wordt een ander onderwerp besproken. De lezingen zijn bedoeld voor alle inwoners van Almere en omstreken, die graag meer wil weten over longen en longziekten.

 

‘De longarts legt uit …’: “Uitbehandelde” longkanker: echt uitbehandeld?

  • Donderdag 15 oktober, 19.00 – 20.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  • Locatie: wachtkamer van polikliniek Longziekten
  • Aanmelden via: mijnInfopunt in de centrale hal, mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl of 036 – 868 8521
  • Er is ruimte voor maximaal 45 geïnteresseerden