Thema over palliatieve zorg bij Medisch Contact

Thema over palliatieve zorg bij Medisch Contact

Medisch Contact publiceerde donderdag 15 oktober in samenwerking met IKNL een speciale bijlage over de palliatieve zorg in Nederland. Het themanummer over palliatieve zorg is als bijlage van Medisch Contact (nummer 42)…

Medisch Contact publiceerde donderdag 15 oktober in samenwerking met IKNL een speciale bijlage over de palliatieve zorg in Nederland. Het themanummer over palliatieve zorg is als bijlage van Medisch Contact (nummer 42) meegestuurd aan 45.000 huisartsen, medisch specialisten en andere artsen.

Er staan artikelen in over de omvang van de palliatieve zorg in Nederland en het resultaat van de enquête die beroepsvereniging Palliactief en IKNL hebben gehouden over palliatieve teams in ziekenhuizen, een verslag van een gesprek tussen vertegenwoordigers van een aantal PaTz-groepen en de beleving van directeur Nederlands Letterenfonds, schrijver en ALS-patiënt Pieter Steinz. Daarnaast is casuïstiek verzameld over de rol en functie van palliatieve consultatie, kondigt Medisch Contact de komst van het kwaliteitskader aan en heeft Sander de Hosson een treffende column aangeleverd.

Klik hier voor meer informatie.