Symposium “Anders denken over langer leven” in Almere

Mag je zelf bepalen wanneer je uitbehandeld bent? Mag je als ernstige zieke patiënt of sterk eenzame oudere het leven in eigen hand nemen? En zo ja, wanneer mag je dat doen? En welke rol spelen de verdergaande technologische…

Symposium “Anders denken over langer leven” in Almere

Mag je zelf bepalen wanneer je uitbehandeld bent?

 

Mag je als ernstige zieke patiënt of sterk eenzame oudere het leven in eigen hand nemen? En zo ja, wanneer mag je dat doen? En welke rol spelen de verdergaande technologische ontwikkelingen hierin? Antwoord op deze vragen worden gegeven op het symposium “Anders denken over langer leven”, dat op dinsdagavond 25 maart in de Almeerse locatie van Hogeschool Windesheim wordt gehouden.

 

Het symposium wordt georganiseerd door VU-Connected in samenwerking met het Flevoziekenhuis, Zorggroep Almere en Windesheim Flevoland. Prof.dr. Doeke Post uit Wezep is uitgenodigd een lezing te geven over zijn recent verschenen boek “De dood te slim af”.

 

Hoe het levenseinde eruit ziet wordt door veel factoren bepaald. Daarover krijgt de symposiumbezoeker stof tot nadenken. Het gaat er niet alleen om of alle (terminale) zorg wel betaalbaar blijft binnen het basispakket. Ook de ethische kant komt aan bod, want hoe ver gaan we met behandelen bij ernstige ziekten? Zetten we de beschikbare technologie in, zoals robots, gebruik van stamcellen om weefsels en organen te repareren?

 

Jan Baars, is als internist aan het Flevoziekenhuis verbonden waar hij zich bezighoudt met de zorg voor kankerpatiënten. Als het om de patiënt gaat is zijn motto: “Anytime, anyway en all the way”. Ook Rob Bekkering, huisarts bij Zorggroep Almere en oprichter van het Palliatief Steunpunt Almere spreekt vanuit zijn eigen praktische ervaring.

 

Andries Greiner, voorzitter regiocomité Flevoland van de VU-Vereniging, leidt dinsdag 25 maart het symposium. De opening wordt verricht door Ineke Smidt, de Almeerse wethouder Participatie, Zorg en Inkomen.

 

Belangstellenden zijn van harte welkom in de aula van Windesheim Flevoland. Hospitaaldreef 5, 1315 RC Almere om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden is mogelijk via w.g.faber@hetnet.nl

 

Klik hier voor de uitnodiging