Stichting Ambulance wens

Het is allemaal begonnen met de wens van iemand die aan bed was gebonden en niet lang meer te leven had. Hij wilde graag nog één keer aan de waterkant staan en varen door de Rotterdamse haven… Stichting Ambulance Wens startte…

Stichting Ambulance wens

 

Het is allemaal begonnen met de wens van iemand die aan bed was gebonden en niet lang meer te leven had. Hij wilde graag nog één keer aan de waterkant staan en varen door de Rotterdamse haven…

 

Stichting Ambulance Wens startte in april 2007 met het vervullen van de laatste wens van mensen die nog maar heel kort te leven hebben. Een wens zoals ‘nog één keer de zee zien’, of ‘afscheid nemen van mijn huis’ wanneer je in een hospice verblijft, of ‘dat nieuwe huis van mijn kind of kleinkind bekijken’. Het zijn maar enkele voorbeelden van de talloze wensen die de Stichting inmiddels al heeft vervuld. Elke wens wordt kosteloos volbracht door vrijwilligers met een medische achtergrond.

 

Voor het vervoer van de wensen zijn zes speciaal ontworpen ambulances beschikbaar. Ze zijn rondom voorzien van ramen, zodat de patiënt comfortabel zittend of liggend alles kan zien wat er buiten gebeurd. Van buiten naar binnen kijken kan niet! Ook is er een speciale brancard met een luxe matras zodat de patiënten heel comfortabel kunnen liggen.

 

Daarnaast beschikt de stichting over een eigen aangepast vakantie huis in Beekbergen waar de patiënt en één familielid drie dagen gratis mogen verblijven inclusief de medische zorg verzorgd door de twee vrijwilligers van de stichting.

 

Verbaasd en ontroerd

De reacties van mensen die met onze vrijwilligers ‘op pad’ zijn geweest, zijn altijd vol lof. Zo is er veel waardering voor de deskundigheid en de rustige en snelle manier van optreden door de vrijwilligers op de speciale wensambulances. Daarnaast zijn veel mensen verbaasd en ontroerd over het feit dat ‘zo’n wens zo maar in vervulling is gegaan’.

 

De Stichting Ambulance Wens is trots op zijn vrijwilligers(200). Zij gebruiken hun vrije tijd om een beetje geluk te brengen bij mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. Dankzij hun inzet kunnen elke dag gemiddeld vier wensen vervuld worden.

 

Als vrijwilliger/ verpleegkundige is het ontzettend dankbaar om de laatste wens te mogen vervullen. De herinneringen zijn kostbaar voor de patiënt, partner en of familie. Een vierdaagse wens naar Lourdes november 2014, was zo bijzonder voor de patiënt en zijn vrouw en heeft bij mij een enorme indruk achter gelaten.

 

Mijn wens is; zoveel mogelijk wensen met de Stichting Ambulance Wens in vervulling zien gaan!

 

Ilse v. Rooijen

 

Leven toevoegen aan dagen.

 

Meer weten?

De Stichting kan haar werk alleen doen dankzij de financiële ondersteuning van particulieren, instellingen en bedrijven. Wilt u meer weten over onze Stichting of het persoonlijke verhaal van onze patiënten c.q. familie lezen, kijk dan op www.ambulancewens.nl.

 

Vriendelijke groet,

Stichting Ambulance Wens

Kees Veldboer
Directeur/oprichter

Abel Tasmanstraat 79
3165 AM Rotterdam-Albrandswaard
Nederland
Kantoor: 0031102265516
Mobiel: 0031612559999

info@ambulancewens.nl

www.ambulancewens.nl

http://twitter.com/#!/Stambulancewens

https://www.facebook.com/wensenrijders

 

Mag de St. Ambulancewens ook op uw belangstelling rekenen?

Kijk op: www.ambulancewens.nl

Vraag de nieuwsbrief aan en word donateur. Dank u wel!