Rapport ‘Samenwerken in de palliatieve zorg’ – Nederlandse Zorgautoriteit

De NZa heeft in 2018 ronde tafels georganiseerd met meer dan 75 voorlopers in de palliatieve zorg. Centraal stond daarbij de vraag waar voorlopers mee aan de slag willen of al zijn, en hoe de bekostiging daarbij kan helpen….

De NZa heeft in 2018 ronde tafels georganiseerd met meer dan 75 voorlopers in de palliatieve zorg. Centraal stond daarbij de vraag waar voorlopers mee aan de slag willen of al zijn, en hoe de bekostiging daarbij kan helpen. Tijdens de ronde tafels bleken de onderwerpen samen beslissen/ proactieve zorgplanning en het samenwerken tussen professionals hoog op de agenda te staan.

Met dit rapport bieden ze innovatieve stakeholders een gericht antwoord op vragen over de bekostiging van samen beslissen en samenwerken. Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan meer samenwerking tussen professionals en meer samen beslissen met de patiƫnt in de palliatieve zorg.

De ruimte voor experimenteren met bekostiging komt in dit rapport ook uitgebreid aan te orde.

 

We hopen dat dit rapport een uitnodiging is om aan de slag te gaan met vernieuwing en verbetering van de palliatieve zorg.