PalliArts, alle relevante informatie over palliatieve zorg beschikbaar via app

PalliArts, alle relevante informatie over palliatieve zorg beschikbaar via app

PalliArts biedt regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg te raadplegen via de mobiele telefoon of tablet. Het ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de…

PalliArts biedt regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg te raadplegen via de mobiele telefoon of tablet. Het ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.

PalliArts is een initiatief van Marije Brüll en Marlie Spijkers van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant. Met dit idee won het netwerk de VGZ-wedstrijd Voor Goede Zorg. De app is samen met IKNL en VGZ ontwikkeld. Fibula ondersteunt dit initiatief. Op 8 maart vond de lancering van de app plaats tijdens een landelijke bijeenkomst van alle netwerkcoördinatoren.

Informatie over richtlijnen palliatieve zorg en consultatieteams

IKNL verzorgt de landelijke informatie. Dit omvat de samenvatting van de richtlijnen palliatieve zorg zoals deze op www.pallialine.nl staan. Dit geldt ook voor de informatie over regionale consultatieteams voor vragen over complexe zorgsituaties. Deze consultatieteams zijn rechtstreeks te bellen vanuit PalliArts. In de app staan handige tools zoals omrekentabellen, diverse checklists en samenvattingskaarten van richtlijnen, Ook is het mogelijk om vanuit de app patiëntenfolders te mailen naar de patiënt.

Zorgaanbod Netwerken Palliatieve Zorg

Via de app kan informatie over het zorgaanbod in de regio beschikbaar komen. Deze regionale informatie is alleen te raadplegen als het netwerk in de regio participeert in PalliArts. Op dit moment is alleen nog de informatie van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant beschikbaar, maar het is de bedoeling dat binnenkort meer netwerken volgen.

Downloaden en meer informatie

Download PalliArts in de App Store of Google Playstore. De app is gratis. Stuur eventuele feedback over PalliArts naar pallialine@iknl.nl.