Onderzoek onder zorgverleners naar verbeteren van eerstelijns palliatieve zorg

Onderzoek onder zorgverleners naar verbeteren van eerstelijns palliatieve zorg

In maart 2016 is een project gestart om de eerstelijns palliatieve zorg te verbeteren, het PaTz project (www.patz.nu). Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het VUmc in samenwerking met IKNL, V&VN, VPTZ, NHG en Fibula. Het…

In maart 2016 is een project gestart om de eerstelijns palliatieve zorg te verbeteren, het PaTz project (www.patz.nu). Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het VUmc in samenwerking met IKNL, V&VN, VPTZ, NHG en Fibula. Het eerste deel bestaat uit een behoefte-inventarisatie van betrokkenen bij eerstelijns palliatieve zorg t.a.v. wat er nodig is deze zorg te verbeteren. De behoeften en ervaringen van zorgverleners, patiënten en hun naasten worden onderzocht in een digitale vragenlijst.

 

Heeft u ervaring met zorg in de laatste levensfase en wilt u meewerken aan het onderzoek, ga dan naar onderstaande link. Het invullen van de vragenlijst duurt 15 tot 20 minuten, afhankelijk van uw ervaringen. De vragenlijst is beschikbaar tot 15 juli.

 

Klik hier om naar de vragenlijst voor zorgverleners te gaan.

 

Door het invullen van deze vragenlijst kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de palliatieve zorg in de thuissituatie. Hartelijk dank hiervoor!

Als u vragen heeft over het onderzoek kunt u contact opnemen met:

Ian Koper, onderzoeker in opleiding

VU Medisch Centrum

Sociale Geneeskunde

Tel: 020 – 444 5365

e-mail: i.koper@vumc.nl