Humanitas Almere organiseert lotgenotenprogramma’s voor kinderen en jongeren in rouw

Na de zomervakantie (begin september en in november 2014) zullen weer nieuwe rouwprogramma’s voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (13-23 jaar) starten in het Parkhuys in Almere. Er zijn nog plekken beschikbaar en er zijn…

Humanitas Almere organiseert lotgenotenprogramma’s voor kinderen en jongeren in rouw

 

Na de zomervakantie (begin september en in november 2014) zullen weer nieuwe rouwprogramma’s voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (13-23 jaar) starten in het Parkhuys in Almere. Er zijn nog plekken beschikbaar en er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Het programma is preventief, dat wil zeggen dat het bedoeld is voor kinderen en jongeren die (nog) geen ernstige klachten ondervinden als gevolg van hun rouwervaring. Twee vrijwillige deskundige en getrainde coaches begeleiden de programma’s.

Kinderen en jongeren die hebben deelgenomen aan het programma voelen zich bijvoorbeeld minder verdrietig, minder boos en minder angstig. Ook begrijpen ze alle gebeurtenissen rondom het overlijden beter en na het programma denken ze positiever over zichzelf en hun leven.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u, of de ouder/verzorger van het betreffende kind/de jongere of de jongere zelf, bellen met

Nora 06-53111480 of;
Saskia 06-35111480 of;
mailen naar jongereninrouw@live.nl.