Het zesde nummer van Pal voor u is verschenen

Het zesde nummer van Pal voor u is verschenen

In Pal voor u, magazine over palliatieve zorg voor patiënten met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten o.a.: Zangeres (en ex-verpleegkundige) Marga Bult verloor haar vader aan dementie: ‘Iedereen deed wat hij kon’ .“Ik ben…

In Pal voor u, magazine over palliatieve zorg voor patiënten met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten o.a.:

 

  • Zangeres (en ex-verpleegkundige) Marga Bult verloor haar vader aan dementie: ‘Iedereen deed wat hij kon’ .
  • “Ik ben slecht in hulp vragen.” Helen Vreeswijk, een van de meest populaire jeugdthrillerschrijfsters in Nederland en België, heeft uitgezaaide borstkanker. Ze vertelt over de lichamelijke, psychische, sociale en spirituele gevolgen van haar ziekte.
  • Als onderzoeker sprak ze veel mensen over hun levensbedreigende ziekte. Vijf jaar later blijkt ze zelf ongeneeslijk ziek te zijn. Vlak voor haar overlijden sprak Pal voor u met Hilde de Vocht over deze bizarre situatie. “Achteraf is het een goede voorbereiding geweest.”
  • Gaan islamitische families anders om met het levenseinde? Suleman el Hajaji komt veel bij Marokkaanse families over de vloer. “Veel van mijn cliënten denken dat morfine een euthanasiemiddel is en dat kan voor de meeste moslims absoluut niet.”
  • Anna heeft ongeneeslijke longkanker. In de openhartige rubriek Patiënt & Partner vertellen zij en haar man Bram over de impact op hun relatie: “Als ik een keertje hoest, slaat bij hem de paniek al toe.”
  • Patiënten willen (en moeten) meer dan vroeger meebeslissen. Maar eigen regie is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat kun je zelf doen?

Kijk voor meer informatie op www.palvooru.nl.