Gevraagd; ervaringsverhalen van artsen, verpleegkundigen, patiënten en naasten

Eva Bolt is arts-onderzoeker op het VUmc, en is betrokken bij het KNMG project ‘passende zorg in de laatste levensfase’. Onder leiding van Gerrit van der Wal zet zij een onderzoek op om erachter te komen waarom er zo vaak…

Gevraagd; ervaringsverhalen van artsen, verpleegkundigen, patiënten en naasten

Eva Bolt is arts-onderzoeker op het VUmc, en is betrokken bij het KNMG project ‘passende zorg in de laatste levensfase’. Onder leiding van Gerrit van der Wal zet zij een onderzoek op om erachter te komen waarom er zo vaak niet-passende zorg wordt gegeven in de laatste levensfase, en wat voor problemen dit betreft.

 

Het gaat dan waarschijnlijk met name over overbehandelen, zoals chemotherapie wanneer hier geen verbetering meer van te verwachten is. Maar eigenlijk weet men niet waar de grootste problemen liggen. Door middel van een korte vragenlijst, welke op internet te vinden is, wil men dit op korte termijn inventariseren. Men hoopt zoveel mogelijk ervaringsverhalen te verzamelen, van artsen, verpleegkundigen, patiënten en naasten. Deze ervaringen zal de KNMG gebruiken om adviezen op te baseren; er zal dus echt wat mee gebeuren.

 

www.knmgpassendezorg.nl

 

Eva E. Bolt | Physician researcher Dept. Public and Occupational Health

EMGO+ Institute for Health and Care Research (VU University Medical Center)

Office G-423 | Van der Boechorststraat 7, 1081 BT Amsterdam, The Netherlands

T+31 20 444 53 65 | E ee.bolt@vumc.nl