Geslaagde inspiratiemiddag over palliatieve zorg

Kennis maken met de ontwikkelingen in de palliatieve zorg, kennisbehoefte over palliatieve zorg achterhalen en elkaar ontmoeten. Dat was de inzet van deze middag. Een volle trap De grote trap in het gebouw was rijk gevuld met…

Kennis maken met de ontwikkelingen in de palliatieve zorg, kennisbehoefte over palliatieve zorg achterhalen en elkaar ontmoeten. Dat was de inzet van deze middag.

Een volle trap

De grote trap in het gebouw was rijk gevuld met meer dan 70 deelnemers die hun weg hadden gevonden naar het ROC Flevoland in Almere. Medewerkers uit zorgorgansiaties, docenten, studenten en onderzoekers. Eefke Stagge, opleidingsmanager heette hen allen welkom en volgde er een korte plenaire presentatie over palliatieve zorg waar de deelnemers actief bij betrokken werden.

Rondwandeling en korte presentaties

Studenten van het ROC Flevoland namen de deelnemers mee in een rondwandeling door het ROC waar zij verschillende sprekers ontmoeten. Deze sprekers vertelden een mooi praktijkverhaal, lieten een filmpje zien of lieten ervaren hoe een hulpmiddel in de palliatieve zorg ingezet kan worden.

 

Informatiemarkt

De informatiemarkt bood diverse standhouders die de deelnemers over diverse onderwerpen en producten informeerden. Zo vertelde stichting ambulancewens uit Rotterdam, die met de wensambulance uit Rotterdam waren gekomen, over de wensen die ze voor mensen in de laatste levensfase in vervulling laten gaan.

De middag mag geslaagd worden genoemd en leent zich voor een vervolg. Zij werd georganiseerd door ROC Flevoland, netwerk palliatieve zorg Almere en het consortium palliatieve zorg Noord-Holland en Flevoland in samenwerking met hogeschool Windesheim uit Almere en Zorggroep Almere.