Genomineerden poëziewedstrijd 2014 bekend

Voor de zevende keer organiseerden de Netwerken Palliatieve Zorg Flevoland de poëziewedstrijd voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. De gedichten moesten gaan over mooie herinneringen aan iemand die er niet meer is. Uit de…

Genomineerden poëziewedstrijd 2014 bekend

 

Voor de zevende keer organiseerden de Netwerken Palliatieve Zorg Flevoland de poëziewedstrijd voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. De gedichten moesten gaan over mooie herinneringen aan iemand die er niet meer is. Uit de 160 inzendingen koos de jury vijf gedichten die meedingen naar de hoofdprijs.

 

Kanshebbers op de geldprijs van € 100 zijn: Tamara van der Graaf (Almere), Irene Kramer (Urk), Bas Nagtegaal (Emmeloord), Maaike Pool (Emmeloord) en Remco Schrijver (Rutten).

 

Onder leiding van kunstenares Sacha Janzee, mogen de genomineerden zelf een schilderij maken bij hun gedicht. Vervolgens worden van deze schilderijen en gedichten kleurrijke ansichtkaarten gemaakt.

 

De Flevolandse jury bestaat uit Marian van Gog, Hein Walter en Floor Koedam. In het najaar van 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats.