Flevoziekenhuis heropent nieuwe familiekamer en palliatieve kamers op afdeling Oncologie

Flevoziekenhuis heropent nieuwe familiekamer en palliatieve kamers op afdeling Oncologie

Op maandag 24 augustus heeft de afdeling Oncologie drie vernieuwde ruimtes voor patiënten en hun familie opnieuw in gebruik genomen. Dit is mogelijk gemaakt door de inspanningen van de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis, die…

Op maandag 24 augustus heeft de afdeling Oncologie drie vernieuwde ruimtes voor patiënten en hun familie opnieuw in gebruik genomen. Dit is mogelijk gemaakt door de inspanningen van de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis, die met succes een schenkingsverzoek heeft ingediend bij de Roparun.

 

De herinrichting van een familiekamer en twee patiëntenkamers is belangrijk om de laatste levensfase van ongeneeslijk zieke patiënten in een zo aangenaam mogelijke omgeving te laten plaatsvinden.

 

Bestuursvoorzitter Anita Arts plaatste als openingshandeling een bos bloemen in de familiekamer en maakte daarmee de inrichting van de sfeervolle familiekamer compleet. Zij licht toe: “De vernieuwde ruimtes zijn aangenaam en comfortabel zodat patiënten en hun familie zich uit de soms dynamische ziekenhuisomgeving kunnen terugtrekken in de rust en kalmte van de familiekamer of een van de twee verpleegkamers. Het is nu ook mogelijk dat een familielid blijft slapen of waken in prettige sta-op-stoelen of een extra bed.”

 

De vernieuwde ruimtes zijn gerealiseerd door Claudia van Unen van ASN Interieurstyling en mogelijk gemaakt door een schenking van 15.000 euro door De Roparun. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het geld voor deze goede doelen wordt bijeengebracht door deelnemers aan een jaarlijkse estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

 

Fotobijschrift:

Bestuursvoorzitter Anita Arts (rechts) en oncologie verpleegkundige Michelle Bronk (links) openen de nieuwe familiekamer op de afdeling Oncologie, onder toeziend oog van arts-assistent Interne geneeskunde/Oncologie Marius Munnike, cliëntenraad-lid Damar Ismangil en interieurstylist Claudia van Unen (v.l.n.r).