Een levensvraag, hoe kan ik helpen?

Levensvragen, vroeg of laat krijgt ieder van ons daarmee te maken. Ook thuiswonenden waarvoor wij zorgen. En vaker in tijden van crisis zoals nu de Corona pandemie. Dan kunnen levensvragen opkomen zoals: ‘Wat doe ik ertoe?’ Een…

Levensvragen, vroeg of laat krijgt ieder van ons daarmee te maken. Ook thuiswonenden waarvoor wij zorgen. En vaker in tijden van crisis zoals nu de Corona pandemie. Dan kunnen levensvragen opkomen zoals: ‘Wat doe ik ertoe?’ Een levensvraag kan hen doen schrikken en kan zelfs voelen als een bedreiging van hun geluk. Want ‘wat als ik er niet toe doe?’. Hoe gaan wij als zorgverleners om met die levensvragen, en nu nog meer, in deze moeilijke coronatijd?

Dialoog
Voor het Centrum voor Levensvragen zijn levensvragen vooral kansen. Kansen voor thuiswonenden (en voor ons zorgverleners) om geluk juist te vinden in het herkennen, erkennen en verkennen van een levensvraag. Een positieve geestelijke reis. Thuiswonenden kunnen geestelijk alleen reizen of samen met een ander, een partner, een vriendin of een deskundige. Via ons Centrum voor Levensvragen kun je als zorgverlener aan huis algemeen geestelijk verzorgers vinden voor thuiswonenden om hun levensvragen mee te bespreken. Geen zware gesprekken maar wederzijds inspirerende dialogen. Persoonlijke gesprekken kunnen ook heel goed telefonisch plaatsvinden. Dat is des te belangrijker in deze coronatijd; we hebben hiervoor een levensvragen-crisisteam klaarstaan.

Voorwaarden
De gespreken zijn kosteloos voor thuiswonenden die ouder zijn dan 50, of ernstig ziek zijn of naasten zijn daarvan.
Onze algemeen geestelijk verzorgers zijn hoog opgeleid, aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers en werken volgens een beroepscode die onder andere vertrouwelijkheid belooft. Ken je een thuiswonende die wil spreken met een van onze deskundigen?

Verwijzing
Je kunt onze algemeen geestelijk verzorgers voor Almere vinden op www.npzalmere.nl/cvlabout:blank.

Je kunt rechtstreeks en vrijblijvend met het contact opnemen.

Wil je als zorgverlener (ook vrijwillig) aan huis zelf meer doen met levensvragen van thuiswonenden? Dat moedigt ons Centrum voor Levensvragen enorm aan en we geven daarom en daarvoor kosteloos voorlichting en trainingen.

Graag tot ziens!

Frans Vrijmoed

Coördinator CvL Flevoland

Met speciaal team Almere

Telefoon: 06 – 1517 1448