De door Roparun gesponsorde Koppelbedden zijn geleverd!

In woonzorgcentrum de Archipel is een feestje gevierd. Vandaag is er een koppelbed geleverd en zijn de zorgverleners geïnstrueerd.Stichting Roparun heeft uit de opbrengst van de Roparun € 16.250 ter beschikking gesteld voor 5…

In woonzorgcentrum de Archipel is een feestje gevierd. Vandaag is er een koppelbed geleverd en zijn de zorgverleners geïnstrueerd.

Stichting Roparun heeft uit de opbrengst van de Roparun € 16.250 ter beschikking gesteld voor 5 koppelbedden in Almere na een aanvraag van Netwerk Almere. Deze gaan ingezet worden in het Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere. In Vizier, Polderburen, Castrovalva en locatie Archipel.

Het koppelbed, of duobed of ’de bijrijder’, dat er net wat anders uitziet dan een gewoon hoog laag bed, kan naast het bed van een zieke cliënt stevig vast worden gezet. Een speciaal matras zorgt voor een verbinding tussen beide bedden.

Op die manier is er, ook in de laatste levensfase, lichamelijk contact mogelijk. Naasten kunnen nu samen met hun dierbare in bed liggen om zo intimiteit te ervaren en afscheid te nemen.

Door dit bedrag beschikbaar te stellen draagt Roparun bij aan het verhogen van het comfort en het welbevinden van de mensen die jaarlijks overlijden en hun naasten in Almere.

Het Netwerk bedankt Roparun hier hartelijk voor!