10 jaar Pal voor u

Pal voor u-magazine geeft voorlichting over omgaan met ongeneeslijke ziekte en palliatieve zorg. Het magazine bestaat 10 jaar en viert dat met een vernieuwd uiterlijk en formaat. Wat palliatieve zorg voor je kan…

Pal voor u-magazine geeft voorlichting over omgaan met ongeneeslijke ziekte en palliatieve zorg. Het magazine bestaat 10 jaar en viert dat met een vernieuwd uiterlijk en formaat.

Wat palliatieve zorg voor je kan betekenen
Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Een confronterend onderwerp dat veel mensen liever uit de weg gaan. Tien jaar geleden wist Nederland nog nauwelijks wat palliatieve zorg is en wat palliatieve zorg voor je kan betekenen. Pal voor u is opgericht om hier meer bekendheid aan te geven en zo een positieve bijdrage te leveren aan palliatieve zorg.

‘Hoop doet leven, dat is het enige wat je nog hebt’ – Snowboardster Bibian Mentel is een van de BN’ers die de afgelopen jaren heeft meegewerkt aan een interview in Pal voor u-magazine

Jubileumeditie
Ter gelegenheid van de 10e editie is het magazine vernieuwd en dikker dan ooit, en heeft als thema: Dossier voeding en eten.

Goed eten is goed zorgen? Diëtisten Herma ten Have en Roos Klaver uitgebreid informatie en tips over voeding en eten in de palliatieve fase. Wat heb je nodig? Wat vind je lekker?

Verder in dit nummer:

  • Jochem van Gelder, ambassadeur van Energy4all: ‘Ook zieke kinderen moet je normaal behandelen’
  • Leven in onzekerheid: hoelang heb ik nog?
  • Huisarts Mirjam is nu zelf patiënt: ‘Ziek zijn betekent niet dat je niet meer van de bank komt’
  • Dit doet de fysio-, ergo- en muziektherapeut
  • Patiënt & partner: ‘Het voelde alsof we de doodstraf hadden gekregen’

Mede mogelijk gemaakt door
Het 10e Pal voor u-magazine wordt vanaf medio september verspreid door de regionale Netwerken Palliatieve Zorg. Ze zijn mede-initiatiefnemer van Pal voor u en zorgen er achter de schermen voor dat je gebruik kunt maken van goede palliatieve zorg in de regio. Daarnaast is de jubileumeditie mede mogelijk gemaakt door Agora, VGVZ, coalitie Van Betekenis tot het Einde, ZonMw, VPTZ Nederland, Vegro en Multisleep.

De magazines en andere uitgaven van Pal voor u zijn ook los verkrijgbaar via www.uitgeverijzezz.nl.

‘Pluk de dag, dat heb ik in mijn leven wel geleerd’ – Voetbalcoach Foppe de Haan in Pal voor u-magazine 8

Over Pal voor u
Het landelijk platform Pal voor u geeft betrouwbare informatie over omgaan met ongeneeslijke ziekte en palliatieve zorg. De Pal voor u-uitgaven (magazines, themaboekjes, wilsverklaring) komen tot stand in nauwe samenwerking met veel betrokken, deskundige personen en organisaties.

‘Ik weet nooit wat ik zeggen moet als iemand zo ernstig ziek is’ – Zanger Ben Jolink is geïnterviewd voor Pal voor u-magazine 5