Slide #1

Activiteiten

Centrum voor Levensvragen

Hartelijk welkom bij het Centrum voor levensvragen. Het Centrum is een initiatief van het Netwerk Palliatieve Zorg Almere en wordt indirect gesubsidieerd door het ministerie van VWS. Daarom zijn er geen kosten verbonden aan de diensten van het Centrum.

Voor wie?

Het Centrum is opgericht ten behoeve van vijftigplussers en van mensen die (ernstig) ziek zijn en hun naasten, om te kunnen spreken met onze deskundigen over levensvragen.
Onze deskundigen ondersteunen zorgverleners, ook vrijwilligers, en geven voorlichting en training in het professioneel omgaan met levensvragen.

Op de website www.geestelijkeverzorging.nl kunt u meer informatie vinden over de doelgroepen en de voorwaarden.

Levensvragen?

Vragen zoals: waarom voel ik mij zo eenzaam terwijl ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn? Waarom overkomt mij deze ziekte, terwijl ik toch een goed mens probeer te zijn? Waarom verder leven als ik de toekomst niet meer zie zitten? Wat komt er na de dood, wat doet dat ertoe?

Wie zijn we?

Het Centrum voor Levensvragen Almere bestaat uit een werkgroep van geestelijk verzorgers die hun diensten aanbieden op het gebied van omgaan met levensvragen. De geestelijk verzorgers zijn breed inzetbaar en sommigen hebben een levensbeschouwelijke specialisatie voor wie dat fijn vindt. Zoals humanistisch, christelijk, islamitisch, hindoestaans, boeddhistisch en Afrikaans. Ook hebben we geestelijk verzorgers met een specialisatie in omgaan met levensvragen in een specifieke context zoals een verstandelijke beperking of een GGZ-achtergrond.

Op deze website staan de profielen van de geestelijk verzorgers die aangeven waarin zij zijn gespecialiseerd voor wie dat fijn vindt. Geestelijk verzorgers spreken enkel over hun specialisatie wanneer iemand daarom vraagt.

Wil je een kosteloos gesprek, kijk dan naar de profielen van de geestelijk verzorgers, zoek iemand die je aanspreekt en neem rechtstreeks contact op met haar of hem.

Alle geestelijk verzorgers staan geregistreerd bij de landelijke Stichting Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorging (www.skgv-register.nl) en zijn aangesloten bij de landelijke vereniging van geestelijk verzorgers (www.vgvz.nl). Geestelijk verzorgers hebben een geheimhoudingsplicht. Bij vragen of klachten over een geestelijk verzorger kun je terecht bij die organisaties. Een geestelijk verzorger die nog bezig is met de registratie, kan tijdelijk alvast werken onder supervisie van een SKGV geregistreerde geestelijk verzorger.

Contact

Benaderen van geestelijk verzorgers rechtstreeks via de profielen in dit bestand.

Voor algemene vragen/informatie:
CoŲrdinator:         Dhr. Frans Vrijmoed, tel. 06- 15 17 14 48
Penningmeester:   Dhr. Cedric Geerlings
Secretariaat:         Mw. Marty Bijsmans

e-mail: wgvalmere@gmail.com

 

De profielen van de geestelijk verzorgers kunt u hier vinden.

Klik hier voor de flyer van Centrum van Levensvragen.